Om mig

Lärande. Lära och utveckla, få fatt i när och hur lärande sker och ibland varför det sker just då – det är min drivkraft. Jag har jobbat som lärare i 20 års tid nu och jag tycker att det här med att skapa de bästa förutsättningar jag kan för att eleverna ska få möjlighet att lära är lika intressant då som nu. Intresset för att lärande har tagit mig på en egen resa. jag började som 1-7 lärare i svenska, so- ämnena och idrott. I min behörighet står det idag även matematik till år 6 samt svenska till och med år 9. Just nu är jag mitt i en magisterkurs som handlar om Svenska F-6.

Svenska för lärare

Jag har jobbat  som lärare på en F-6 skola i Växjö, Bäckaslövskolan. Där undervisade jag elever i åk 5 och 6. I en del av min tjänst ingick det ett utvecklingsläraruppdrag (förstelärare) som innebar pedagogisk utveckling på skolan. Under hösten 2015 var jag även, som en del av min tjänst, med och planerade för en ny skola som ska startar i augusti 2016. Sedan 1 mars 2016 har jag kastat mig ut i ett nytt uppdrag. Jag jobbar som Bitr utbildningschef/ kvalitetsutvecklare i Lessebo kommun. Utveckling och förutsättningar för lärande är fortfarande mitt huvuduppdrag men utifrån ett annat perspektiv vilket är en spännande utmaning.

Utveckling av undervisning men även utveckling av skolan som plats för undervisningen är lika intressant. Under perioder har jag jobbat med skolutveckling på vårt upptagningsområde i Växjö. Jag var även med och startade ett initiativ som heter Skolvåren tillsammans med 3 andra skolintresserade personer på twitter 2013. Vi utgick från hashtagen #VarförSkola Inte för att ifrågasätta värdet av utbildning för det är ovärderligt tänker jag! Utan för att prata om hur det organiseras. Om vi verkligen har en skola för alla och om det är rimligt att vi tappar många elevers intresse för lärande på vägen. Vi ville möta andra och det ledde till flera konferenser. För tillfället lägger jag min mesta tid på undervisning och egna studier.

2015 var jag en av dem som fick det Svenska Akademiens svensklärarpris 2015. Det är ett pris som  ”tilldelas lärare som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen”. Fantastiskt roligt och omtumlande!

IMG_7865

Från och med hösten 2015 inågår jag i skolforskningsnämnden vilken regeringen har beslutat om sammansättningen till. Skolforskningsnämnden är en nämnd som tillhör myndigheten Skolforskningsintitutet. 

Jag föreläser lite då och då, se mer under fliken föreläsningar och vill du ta del av artiklar mm som skrivits om mitt arbete, hittar du dem här nedanför.

Varmt välkommen till min blogg!

Therese

Under året som gått har det skrivits några artiklar om arbetet jag gör. Om du vill ta del och få veta mer om mitt arbete hittar du dem här:

Avmkr.se Årets nätspridare 2013

Expressen: Läraren i fokus

Chef & Ledarskap: Sätt föräldrarna i skolbänken

Datorn i utbildningen: Flippat föräldramöte Den artikeln utgår från ett blogginlägg från September 2014 ”Flippat föräldramöte -100%positivt

Lärarförbundet: För det vidare – Läraren i karriären

Jag har skrivit en artikel som publicerats i tidskriften Svenskläraren  Nu finns den här:  Blogga med klassen

Tilldelades Svenska Akademiens svensklärarpris 2015  Intervju i Radio kronoberg om priset 

Jag och mina elever har varit med och bidragit till Läs- och skrivportalen i Läslyftet. Modulen vi ingår i finns här: Läs-och skrivportalen: skriva i alla ämnen

Filmerna finns även i det här inlägget på bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s