Att vara lärare, en möjlighet att göra världen lite varmare

”This world is getting colder.
Strangers passing by
No one offers you a shoulder.
No one looks you in the eye.”

 

Det här är varför jag fortsätter som lärare, även om det ibland är tungt, jobbigt och till och med ibland känns som ett omöjligt uppdrag. MEN alla de där stunder när jag har möjlighet att göra vår värld lite bättre genom att möta en människa, ge redskap för lärande, tända glimten och lusten att lära. Det som sedan ger ringar på vattnet och sprider sig i form av stolthet över det man kan och gör, tillsammans och för andra och sig själv. När jag kan vara med och visa på alternativ att lösa konflikter. När jag lyssnar på fantastiskt kloka barn och deras resonemang, då känner jag hopp. Hopp nu och hopp för framtiden. Kan jag vara med och påverka det bara lite, lite grann – då är jag också med och gör världen lite varmare.

 

vi lär och tillsammans

Textraden kommer från låten Bonfire heart av James Blunt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s