Bloggar vidare på Lärarförbundets förstelärarblogg

Det är läsåret innehåller många roliga och spännande uppdrag förutom att undervisa en helt ny grupp elever. Jag kommer bland annat att fortsätta vårens bloggande på Lärarförbundets förstelärarblogg. En gång i månaden blir det ett inlägg där. Nu är det första inlägget för i höst publicerat och det handlar om kolleigalt lärande utifrån gemensam litteratur. Det som vi kommer att jobba med under hösten, tillsammans hela skolan.

Det kollegiala utbytet utifrån inspiration utifrån ger väldigt mycket. Men det behövs inspiration och inte bara ”gräv där du står” -tanken tycker jag. Om vi enbart utgår ifrån våra tidigare erfarenheter och kunskaper kommer det inte in nya ideér som väcker och förändrar tankar. Det kan också vara svårt att mötas om man inte har något gemensamt att utgå ifrån. Det är lätt att samtalen stannar vid berättande och inte anlsyserandet och utvecklandet. Vi har under ett par år tränat på att utgå från gemensamma texter och uppgifter på vår skola, sedan kom mattelyftet som verkligen hjälpte till med det sättet att arbeta och nu fortsätter vi med gemensam litteratur. Vi kommer bland annat läsa och samtala om boken Greppa språket! Ämnesdidaktiskt perspektiv på flerspråkighet.

Greppa språket bild

Det är det jag har skrivit lite om i höstens första inlägg på Förstelärarbloggen.

Greppa språket tillsammans – och på så sätt utveckla vår praktik!

One thought on “Bloggar vidare på Lärarförbundets förstelärarblogg

  1. sofiahogstedt 14 september, 2015 / 22:17

    Hej Therese! Jag brukar följa dina inlägg som alltid är väldigt intressanta! Såg att du/ni jobbar med Greppa språket och tänkte vara så fräck att fråga om du möjligtvis har frågor till den som jag skulle kunna få ta del av? Vi läser den på skolan och skulle behöva inspiration till frågeställningar. Vore supertacksam! Finns på fb eller på sofia.hogstedt@hessleholm.se

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s