Summering av #pedaläslyft

Det började som ett samtal på twitter mellan Sara och Lisa och det har inte avslutats än. Jag tror faktiskt inte att det kommer att avslutas, utan samtalen om boken och avhandlingen kommer att fortsätta i gruppen på facebook bland annat. Det kommer säkert fler pedagogiska läslyft dessutom. Bollen är spelad och vem som helst kan fånga upp den och dra igång en ny omgång. Jag skulle inte heller bli förvånad om vi fem, som kört bakom kulisserna i sommar, fångar bollen en vända till eftersom det har varit väldigt roligt och lärorikt projekt. Vi har haft en tråd på messenger med samtal om hur vi ska göra och varför vi ska göra just så.  Som Magnus beskriver det i vår summering: vi har testat, vi provar, vi kör och ser vart det leder. Ingen av oss har varit experter på det här men tillsammans med det vi har med oss in i samarbetet har vi provat och omprövat.

Förutom allt det som texterna och diskussionerna har gett så har pedagogiska läslyftet även visat att det utvidgade kollegiet kan vara hur stort som helst. Det finns plats för alla som vill vara med, på det sätt som man själv vill – vara aktiv eller läsa andras tankar eller lyssna om det fungerar bättre. Genom att vi har använt oss av Hangout (On Air) och facebookgruppen så finns dessutom allt kvar. Det är lätt att hoppa på när det passar bäst för en själv!

Vi summerade våra erfarenheter i en kortare Hangout och skulle man vilja sätta igång ett eget kan man ta del av tidigare erfarenhter. Vi kommer sammanställa ett litet kort dokument också, så småning om!

En lärorik fortbildning på många sätt!

P.s Vill du läsa mer om det #pedläslyft kan du hitta det på den här bloggen eller via länkar i inläggen till Sara, Magnus, Lisa och Annikas bloggar, i facbookgruppen eller på Edcamp.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s