Tre hangout från #pedaläslyft

Vi har haft tre samtal via google Hangout under det här pedagogiska läslyftet. Här nedan finns alla tre samlade.

Hangout 1 – Nottinghams bok Utmanade undervisning

Den första av två samtal som utgick ifrån James Nottinghams bok Utamanande undervisning. Det strulade lite med tekniken när samtalet skulle gå igång – men så kan det vara ibland. Tills lut fungerade det bra och som alltid lär man sig något på vägen.

Hangout 2 – Nottinghams bok Utmanande undervisning

Vi fortsatte att prata vidare om Nottinghams bok. Precis som första gången hade vi lite strul med tekniken. Vi kan konstatera att vi lär så länge vi lever och bestämde oss för att inte ge upp utan trots allt prova på en tredje gång!

Hangout 3 – Maria Rasmussons avhandling Digitalt läsande

Den handlade om Maria Rasmussons avhandling Det digitala läsandet. Via länken kommer man till avhandlingen! Den här gången fick vi god hjälp med tekniken och tillsammans med tidigare erfarenheter fungerade det väldigt bra den här gången.

Samtalen pågår i facebookgruppen och lär fortsätta framöver med tror jag. Det ska bli intressant att få höra vad andra har tagit med sg in i sin verksamhet både från boken och avhandligen. Själv har jag funderat en hel del och jag kommer absolut förfina lite av det som jag redan gör samt utveckla området att jobba med läsförståelsestrategier vid digitalläsning.

Det är inte så dumt att det finns väldigt många i det utvidgade kollegiet att bolla sina tankar med när terminen börjar och arbetet sätter igång!

P.s Vill du läsa mer om det #pedläslyft kan du hitta det på den här bloggen eller via länkar i inläggen till Sara, Magnus, Lisa och Annikas bloggar, i facbookgruppen eller på Edcamp.se

2 thoughts on “Tre hangout från #pedaläslyft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s