Hangout med #pedaläslyft

Sommaren har verkligen bjudit in till att läsa och diskutera litteratur istället för att sola och bada, får man nog säga! Det pågår många intressanta diskussioner i trådarna i facebookgruppen #pedaläslyft. Så här långt har det varit fokus på James Nottinghams bok Utmanande undervisning.

Vi har hunnit med två stycken hangouts som direktsändes men de finns även att se i efterhand här nedanför. ( De finns på Sara Bruuns youtube kanal) Vi lär oss massor, vi som pysslar med detta bakom kulisserna. Framförallt att hur väl förberedd man än är så är sannolikheten stor att det krånglar till sig med tekniken. Så har det blivit båda gångerna men anledningarna har varit lite olika. Vi kan konstatera att man lär så länge man lever!

Del två hittar man i spellistan i övre kanten av filmen från youtube. Tekniken kan då strula men samtidigt är det fantastiskt. Jag deltog i Hangout 2 sittandes på en ö ute i skärgården!

I morgon den 28/7 kl 9.00-10.00 är det dag för Hangout nummer tre. Den här gången kommer vi att prata om Maria Rasmussons avhandling som heter Det digitala läsandet. Vi kommer bland annat få sällskap av Barbro Westlund som forskat och skrivit mycket om läsförståelsestrategier. Ta gärna del av hangouten direkt via länken och passa på att skicka med frågor till oss som samtalar eller ta del  i efterhand.

pedläslyft

I morgon håller vi tummarna för att tekniken är med oss!

P.s Vill du läsa mer om det #pedläslyft kan du hitta det på den här bloggen eller via länkar i inläggen till Sara, Magnus, Lisa och Annikas bloggar, i facbookgruppen eller på Edcamp.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s