Bloggar på lärarförbundet under våren

De första inläggen på lärarförbundets förstelärarblogg är nu publicerade. Fyra förstelärare kommer skriva om sina uppdrag under våren. En av de fyra är jag!

Då och då trillar det in nya spännande uppdrag som innebär en utmaning och en uppmaning att kliva utanför den där berömda zonen av trygghet. Det är väldigt roligt när de här utmaningarna dyker upp och det är väldigt svårt att säga nej. I det här fallet fick jag fundera en liten extra stund. Jag började skriva på den här bloggen för ett år sedana ungefär. Det var ett stort, stort kliv jag tog när jag publicerade mina första texter. Att nu kliva in och skriva på Lärarförbundets blogg är ett minst lika stort steg. Men väl värt att testa tänkte jag tillslut och tackad ja till uppdraget.

Förstelärarbloggen

I torsdags publicerades mitt första inlägg. En presentation av mig och lite tankar kring uppdraget att vara förstelärare, erfarenheter så här långt och vilka utmaningar som jag har stött på.

Vilka utmaningar har du stött på under din tid som förstelärare?

– Det är inte helt lätt att vara först ut på en helt ny karriärsmöjlighet i ett yrke som inte har haft den traditionen tidigare. Formerna för tjänsterna har diskuterats och reaktionerna har varit väldigt blandade på alla nivåer i systemet. För egen del har jag varit glad över uppdraget. Eftersom tjänsten innebär att jag kan fortsätta arbeta tillsammans med eleverna samtidigt som möjligheten att jobba med lärande i ett forum till har öppnat sig.

– Även i mitt dagliga arbete har den stora utmaningen varit att vara först ut på tjänsten samtidigt som jag var ensam pedagog på uppdraget första året. Det tar ett tag för nya tjänster och uppdrag att sätta sig i en organisation.

– En tredje utmaning har varit att begränsa mitt uppdrag. Jag har periodvis lagt ner många fler timmar än de jag har avsatta i tjänsten, eftersom uppdraget är omfattande. Det är lätt att det blir för mycket när något är roligt och utvecklande. Idag är vi tre förstelärare vilket underlättar planering och fördelningen av uppdraget. Det är ett krävande, roligt och stimulerande uppdrag som jag inte har ångrat att jag sökte.

Hela inlägget kan man läsa här:  ”Drivkraften att lära – fick mig att bli förstelärare”

Under våren kommer jag skriva om mitt uppdrag som förstelärare. Det kommer att handla om att vara arbetslagsledare, handledning och förstås en och annan glimt in i klassrummet. Precis så som vardagen ser ut just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s