Jag, vi, tillsammans

” Vi är varandras miljö – vi gör varandra bra” Det är ett citat som jag tycker är väldigt bra. Det kommer från Pia Sundhage. Jag lyssnade på en föreläsning med henne i höstas. Hon sa även så klokt ”man blir bra i ett sammanhang”.

Det stämmer så väl. Ensam är inte stark tänker jag, inte i ett yrke som kräver så mycket av mig i mötet med många andra människor varje dag. Ett yrke där jag har möjligheten och förmånen att få vara en del i vår framtid – tillsammans med våra elever. För att göra det och för att orka blir de närmaste kollegerna en viktig energikälla för att skapa en miljö där vi tillsammans gör varandra bra.

Jag har förmånen att få vara i ett sammanhang där frågor ställs som utmanar, där viljan att lyssna är lika stor som viljan att lära av varandra och där alla tankar är tillåtna. Det gör att när energin sinar så finns det någon som är där och fyller på. Vi är varandras miljö och vi hjälps åt att göra varandra bra.

Det är fint att få känna att man blir bra i ett sammanhang!

jag vi tillsammans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s